Emma – Positief aan een vervelende schooltijd

10 vragen aan jouw puber na (10)

Emma – Positief aan een vervelende schooltijd

Hey!. Ik ben Emma ik ben 18 jaar en ik heb een blog waar ik blog over mijn leven met autisme en andere mentale stoornissen. Ik deel zowel de negatieve kanten uit mijn leven als de positieve kanten, want ook die zijn er!

Ik als autist heb best wel wat heftige en nare ervaringen op scholen meegemaakt en eigenlijk is mijn hele schoolperiode een drama geweest. Ik ben thuis komen te zitten op mijn veertiende, ben gepest en ook op speciaal onderwijs was het een drama. 

Als school echt niet meer gaat dan wordt je onzeker onzeker over je toekomst, maar je bent ook enorm boos op jezelf. Terwijl weet ik achteraf het is niet jouw schuld het is de schuld van het huidige school systeem. In dit artikel lees je wat mijn heftige schoolverleden voor positieve invloed op mij heeft gehad.

Ik kan me heel goed in anderen inleven:

Doordat ik een heel heftig schoolverleden heb gehad. Kan ik me heel goed inleven/. natuurlijk had ik daarvoor al een heel goed inlevingsvermogen, maar door al die dingen die er zijn gebeurt. weet ik hoe mensen zicht voelen als ze bijvoorbeeld zeggen dat ze geen diploma hebben. Of als ze zeggen dat school niet leuk vinden. Ik kan mensen dan helpen en ze vertellen dat er meer is dan alleen maar school.

Een hele hoop ervaring:

Doordat school zo’n enorm drama was heb ik een hele hoop ervaring op een hele jonge leeftijd daardoor kan ik onder andere bezig met mijn blog en anderen adviseren die in ongeveer het zelfde schuitje als ik zitten!. 

Anderen helpen met mijn verhaal:

Doordat ik dat alles heb meegemaakt kan ik anderen helpen met mijn verhaal. En anderen helpen vind ik heerlijke en heel belangrijk!

Het begrip thuiszitters veel meer bespreekbaar maken en weten wat het is:

Voordat ik thuis kwam te zitten van school had ik geen idee wat een thuiszitter was. Maar toen ik thuis kwam te zitten wist ik het natuurlijk wel. Toen ik mijn blog begon wou ik daar een groot deel aan besteden. Want dat is zo belangrijk het kan iedereen gebeuren!. En het moet veel meer besproken worden!

Ik ben naar anderen dingen gaan kijken dan school:

As school niet (meer) lukt dan is het heel moeilijk anderen dingen op te zoeken. Maar je moet ook wat dus ik ben naar anderen dingen gaan kijken en dat heeft mij natuurlijk heel vindingrijk gemaakt.

Dit zijn een paar positieve punten. Ik moest lang nadenken, want ik heb vooral negatieve punten en vooral heel veel negatieve ervaringen aan mijn school verleden heb. Maar het is ook belangrijk te kijken naar dingen die ik hierdoor heb geleerd!. Ik hoop dat het voor jou als (voormalig) thuiszitter misschien ook wat beter wordt!. En onthoudt het is nooit, maar dan ook nooit jouw schuld!

Liefs Emma

Je leest meer van/over Emma op Instagram: een.gewoonmeisjemetautisme