Een agenda = geen planning

planagenda plenda plannen agenda

Een agenda = geen planning

Een planagenda is eigenlijk een onmisbaar item voor in de schooltas van jouw puber. Want een gewone agenda is geen planning. En zonder goede planning is het erg lastig om goede resultaten te behalen. 

In een goede planning staan in ieder geval: al het huiswerk, alle toetsen en een plan van aanpak per dag. Met een plan van aanpak bedoel ik dat er moet zijn nagedacht over 3 dingen: Wanneer ga ik het goed, wat ga ik doen én hoe ga ik het aanpakken?

Want een goede aanpak is nodig voor goede resultaten. Het spreiden van leermomenten over een langere periode wordt een gewoonte. Hierdoor is er nooit meer last minute stress voor een toets. Door het opsplitsen van de te leren stof wordt er in kleine delen geleerd. Dat werkt bewezen beter. Daarnaast komt de informatie op deze manier in het langetermijngeheugen. Dit betekent dat het kan worden gebruikt tijdens een SO en, na het opfrissen van de kennis, tijdens het proefwerk een aantal weken ook later.

Het inplannen van verschillende actieve leermethodes zorgt ervoor dat pubers makkelijk en snel kunnen starten met leren. Daarnaast zorgt actief leren bewezen voor tot 10x betere resultaten dan door alleen het lezen van de stof. 

De Plenda is misschien wel de meest verkochte planagenda van Nederland. Geweldig dat steeds meer leerlingen het belang van een goede planning ontdekken! Wat er mist een de planagenda van Plenda? Ruimte voor een goed plan van aanpak! Want plaats voor het inplannen van een actieve leermethode is er niet. De pUber Slimme planagenda is het perfecte alternatief. Wij hebben overal aan gedacht! Onze planagenda is getest en goedgekeurd door honderden pubers.

Verder is de pUber Slimme planagenda voorzien van een stappenplan voor het inplannen van huiswerk en een stappenplan voor het inplannen van toetsen. Daarnaast is er een pagina met tips voor het maken van een goede planning en het werken in blokken van een half uur voor optimale concentratie. Geen zin om te lezen? Kijk dan de uitlegvideo! Ook staat er een QR code in de planagenda naar onze video’s met leertips. Hier kunnen leerlingen inspiratie opdoen voor vaardigheden en het kiezen van leermethodes voor alle vakken.

Om slim plannen voor iedere puber mogelijk te maken hebben wij de pUber Slimme planagenda ontwikkeld. Deze is getest en goedgekeurd door onze leerlingen. De planagenda bevat een stap voor stap handleiding. Ook kunnen pubers de online uitleg video kijken. Zo wordt op een slimme manier plannen voor iedere puber mogelijk.