Online woordjes leren of met papieren flitskaartjes?

quizelet of wrts woordjes leren online of met flashcards

Online woordjes leren of met papieren flitskaartjes?

Flashcard websites als WRTS en Quizlet zijn super populair. Maar voor veel leerlingen is deze manier van leren niet geschikt voor alle vakken. Zeker bij moeilijke vakken en het leren van talen is het beter om papieren flitskaartjes (ook wel flashcards genoemd) te gebruiken. Het zelf schrijven van de kaartjes is een belangrijk onderdeel van het leerproces. 

Door het vormen van letters tijdens het schrijven worden letters, woorden en de volgorde hiervan beter onthouden. Het brein slaat de informatie bij typen minder goed (tot nauwelijks) op. 

Moet voor de toetsen Engels, Duits of Frans de vertaling worden geschreven tijdens het proefwerk? Dan is het extra belangrijk om flitskaartjes te schrijven. Want de spelling leert een puber alleen door te schrijven. Voor het leren van woordjes en zinnen is schrijven eigenlijk onmisbaar. 

Extra oefenen met de spelling? Dan is het goed om ook tijdens het oefenen met flitskaartjes regelmatig de antwoorden op te schrijven. 

Ook voor zaakvakken zoals aardrijkskunde, economie en geschiedenis kunnen papieren flitskaartjes goed ingezet worden. Een extra voordeel van flitskaartjes is dat je er flexibel mee kunt leren. Er zijn meer dan tien verschillende manieren om met flitskaartjes te leren. Zowel voor het leren van feiten als het leren van toepassen en tonen van inzicht. 

Om te zorgen dat de flitskaartjes slim gebruikt kunnen worden zit er bij onze flitskaartjes een handleiding. Hierin staan verschillende toepassingen per type vak en verschillende manieren om met papieren flitskaartjes te leren. Zo wordt het mogelijk om thuis écht optimaal slim te leren door middel van flitskaartjes. 

Wil jouw puber toch óók graag met WRTS of Quizlet leren? Spreek dan af voor welke vakken dit mag. Bij lastige vakken hebben papieren flitskaartjes dus de voorkeur. 

Veel succes met het leren met papieren flitskaartjes