Brugklas boodschappenlijstje

Weke spullen nodig voor brugklas?

Brugklas boodschappenlijstje

Wat heb je écht nodig voor de brugklas? Wij hebben een boodschappenlijstje voor je gemaakt!

Download & print het boodschappenlijstje

Schooltas
Natuurlijk heb je een schooltas nodig. Wij vroegen onze pubers welke schooltas zij aanraden en ze waren unaniem: een Eastpack. Simpel, stevig en groot genoeg. Perfect. Ga voor minimaal 24 liter en maximaal 30 liter. Hou er rekening mee of je jouw laptop mee moet nemen. 

Schriften
Zowel schriften met lijnen als met blokjes ga je nodig hebben. Wij vroegen onze pubers welk formaat schriften zij fijn vinden werken. De meeste leerlingen geven de voorkeur aan A4 formaat. Je hebt in ieder geval voor elk vak één schrift nodig om te kunnen starten met de brugklas. Een extra schrift voor aantekeningen en een extra kladschrift zijn altijd handig. 

welke spullen nodig voor de brugklas?

Schoolagenda
Een gewone agenda is misschien leuk, maar niet handig en volledig overbodig. Wel is het belangrijk om een planagenda te kopen, zeker in de brugklas. Met de Slimme planagenda heb je de perfecte basis voor een goed plan van aanpak. Dit zorgt voor betere resultaten!

Flitskaartjes
Als wij onze leerlingen vragen wat echt onmisbaar is zeggen ze bijna allemaal: flitskaartjes. Met flitskaartjes kun je op een slimme manier leren voor alle vakken. Vooral voor talen en vakken zoals geschiedenis zijn ze super handig. Je krijgt bij onze flitskaartjes altijd een handige handleiding met tips om te leren voor alle vakken. 

Kaftpapier
Om jouw schoolboeken netjes te houden is het belangrijk om je boeken te kaften. Je kunt ook voor rekbare kaften gaan, maar we zien in de praktijk dat die de boeken een stuk minder goed beschermen. Meestal heb je aan twee rollen kaftpapier voldoende. 

Atlas
Je hebt de Atlas niet zo vaak nodig, maar voor het maken van huiswerk en het oefenen voor toetsen is het wel belangrijk om een Atlas te hebben. Een Atlas is niet op iedere school verplicht. Als je geen Atlas aanschaft moet al het aardrijkskunde huiswerk waarbij een Atlas nodig is op school worden gemaakt.

Snelhechters
Soms moet je een verslag op papier inleveren bij de docent, dan zijn snelhechters handig. 

Markeerbriefjes
Om te kunnen markeren in jouw schoolboeken heb je markeerbriefjes nodig. Want met een markeerstift mag je meestal niet in de boeken werken als je deze aan het einde van het schooljaar weer moet inleveren. 

Wiskunde brugklas – Schoolspullen
Voor wiskunde heb je een aantal specifieke schoolspullen nodig. Natuurlijk een liniaal (kies voor 15 cm, dat is een handig formaat) en een geodriehoek. Daarnaast heb je ook een passer en een rekenmachine nodig. Let bij het aanschaffen van een rekenmachine op want iedere school heeft andere eisen voor de rekenmachine. 

Etui + inhoud
Natuurlijk heb je een etui nodig! Koop er één die ruim genoeg is voor alle spullen! In de etui moeten in ieder geval:
Uitwisbare pennen of gewone pennen en een correctieroller. Één pen is niet genoeg! 
Potloden. Slechts één potlood is niet handig. 
Uitwisbare markeerstiften. Uitwisbaar is handig als je te veel of verkeerd hebt gemarkeerd. 
Een schaar, lijmstift (neem er één die niet kan lekken en niet snel uitdroogt) en plakband zijn ook erg handig.

Download & print het boodschappenlijstje