Hoe bereid ik me voor op de brugklas?

Hoe bereid ik me voor op de brugklas?

Hoe bereid ik me voor op de brugklas?

De stap van de basisschool naar de brugklas is spannend. Met een goede voorbereiding kun je deze overgang soepel laten verlopen. Michelle van pUber bijles geeft je tips voor het voorbereiden op de brugklas.

Boeken kaften

De boeken die je gebruikt in de brugklas zijn (meestal) niet van jou. Je moet er netjes mee omgaan, anders kun je een boete krijgen. Maak dus geen vouwen in de bladzijden, schrijf niet in de boeken en zorg dat er geen scheur in een bladzijde komt. Om te zorgen dat de boeken netjes blijven moet je jouw boeken kaften. Op de meeste scholen is dit verplicht. Je kunt zelf leuk kaftpapier uitzoeken bij bijvoorbeeld de HEMA of Bruna. Wil je weten hoe je stap voor stap je boeken kaft? Daar heb ik een blog over geschreven, je vindt ‘m hier. Zeker voor boeken met een zachte kaft (die je kunt buigen) kun je beter kiezen voor kaftpapier dan stoffen kafthoezen.

Schoolspullen kopen voor de brugklas

Voor de brugklas heb je allerlei schoolspullen nodig. Zodat jij niet opzoek hoeft naar de juiste schoolspullen hebben wij een Brugklas schoolspullen pakket compleet, daarin zit alles wat je nodig hebt behalve kaftpapier en een etui. Die kun je zelf nog uitzoeken.

Zorg dat je een planagenda hebt om je huiswerk en toetsen op te schrijven. Je hebt ook een Rekenmachine Casio fx-CG50 nodig voor wiskunde en een geodriehoek om precies te kunnen tekenen. Alles wat je nodig hebt vind je ook op ons Brugklas boodschappen lijstje.

Brugklas boost e-book

Een handig online boek om je voor te bereiden is het Brugklas Boost ebook. Dit boek staat vol met tips om je te helpen in je eerste jaar. Je kunt met dit e-book kiezen uit meer dan 30 manieren om te leren voor toetsen. Ook kun je meteen werkbladen downloaden om te leren.

Oefen de route naar school

Het is belangrijk om de route naar je nieuwe school te kennen. Oefen deze route een keer voordat de school begint. Zo weet je hoe lang je erover doet en welk fietspad je het beste kunt nemen of waar de bus stopt. Dit helpt om minder stress te hebben op de eerste schooldag.

Brugklastraining van pUber Bijles

Wil je een echt goede start maken? Dan kun je een brugklastraining volgen bij pUber Bijles. De eerste training is een paar dagen voordat je start met school zodat je super goed bent voorbereid. Dit geeft je meer zelfvertrouwen voor het nieuwe schooljaar en zo kun je meteen beginnen met goede cijfers halen!

De beste start van de brugklas

Wil je jouw puber de beste start van de brugklas geven? Kies dan voor een brugklastraining (in Arnhem), het Brugklas Boost e-book en/of een pakket met schoolspullen voor de brugklas. Dit e-book staat boordevol handige tips en technieken om efficiënter te leren en betere resultaten te behalen.

Reviews puber bijles Nijmegen Arnhem
leren leren en plannen middelbare school

Dit zijn onze populairste schoolspullen voor de brugklas