Welke tas in de brugklas?

welke tas voor de brugklas middelbare school

Welke tas in de brugklas?

De overstap naar de brugklas is een spannende tijd, en een goede schooltas is daarbij onmisbaar. Er zijn een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden bij de keuze van de juiste tas. Daarnaast wil jou puber natuurlijk wél met een hippe tas naar de brugklas! Daarom hebben we tips en populaire schooltassen voor de brugklas op een rijtje gezet.

Tips voor het afstellen van de tas

Een goed afgestelde tas kan klachten aan de rug, nek, schouders en heupen voorkomen. Dit zijn mijn tips om ervoor te zorgen dat de tas goed zit:

  1. Schouderbanden aanpassen: Zorg ervoor dat de schouderbanden stevig en gelijkmatig zijn afgesteld. De tas moet hoog op de rug zitten en niet op de billen hangen. Dit verdeelt het gewicht gelijkmatig en voorkomt rugpijn.
  2. Niet te zwaar beladen: Let op dat de tas niet te zwaar wordt. Een te zware tas kan leiden tot rug- en nekklachten. Probeer onnodige spullen thuis te laten en gebruik een kluisje op school. Vervang eventueel alle losse schriften met één collegeblok.

Tips voor het kiezen van de schooltas

Het kiezen van de juiste maat en indeling van de tas is fijn voor gemak en functionaliteit tijdens de brugklas (en alle jaren daarna). De meeste pubers hebben één of twee tassen nodig voor de gehele schoolcarrière. Hier zijn drie tips:

  1. Geschikt formaat: Kies een tas die groot genoeg is om alle schoolspullen mee te nemen, maar niet te groot zodat het onhandig wordt. Een tas met een inhoud van ongeveer 25 tot 30 liter is meestal geschikt voor de brugklas.
  2. Handige vakken: Een tas met meerdere vakken helpt bij het organiseren van boeken, schriften, en andere benodigdheden. Zo kan jouw puber makkelijker alle spullen vinden in de klas en thuis.
  3. Laptopvak: Veel leerlingen gebruiken tegenwoordig een laptop op school. Kies een tas met een gevoerd laptopvak om de laptop veilig mee te nemen. Dit vak biedt extra bescherming tegen stoten en vallen.

De drie populairste schooltassen in Nederland

De keuze voor een schooltas hangt vaak af van persoonlijke voorkeur en stijl, maar er zijn enkele merken en modellen die superpopulair zijn onder brugklassers. Uit onderzoek onder ruim 1.000 middelbare scholieren blijken dit de populairste schooltassen op dit moment:

  1. Eastpak Padded Pak’r: Deze klassieker is al jarenlang een favoriet vanwege zijn duurzaamheid en eenvoudige ontwerp. De Eastpak schooltas heeft een ruim hoofdvak en een voorvak met rits, voor kleinere spullen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
  2. Eastpack Out of office: Dit is de welbekende Eastpack schooltas met een laptopvak, ruim hoofdvak en een voorvak met rits, voor kleinere spullen.. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
  3. Herschel Classic: Deze tas is populair vanwege zijn stijlvolle uiterlijk en functionaliteit. Hij heeft een groot hoofdvak en een gevoerd laptopvak. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  4. Fjällräven Kånken: Deze tas is populair onder pubers én ouders. De tas is speciaal ontworpen om rugproblemen te voorkomen.  De rugzak heeft twee platte zijvakken en een vak met rits aan de voorkant, perfect voor al die spulletjes die je bij de hand wilt hebben.
  5. Grote handtas: Op dit moment zijn grote handtassen als schooltas voor meiden maar…. Voorkom dat jouw puber voor z’n 16e al naar de fysiotherapeut moet met klachten aan schouders, nek, rug en heupen! Koop gewoon een rugzak, zelfs als dat iets minder cool is.

Een goede én leuke schooltas voor de brugklas is natuurlijk harstikke belangrijk.. Laat jouw puber zelf een schooltas voor de middelbare school kiezen uit modellen één, twee, drie of vier afhankelijk van de wensen die jullie hebben voor een tas zoals een laptopvak. Benieuwd wat je nog meer moet kopen voor de brugklas? Download het gratis Brugklas boodschappen briefje en bekijk het Brugklas schoolspullen pakket compleet.

De beste start van de brugklas

Wil je jouw puber de beste start van de brugklas geven? Kies dan voor een brugklastraining (in Arnhem), het Brugklas Boost e-book en/of een pakket met schoolspullen voor de brugklas. Dit e-book staat boordevol handige tips en technieken om efficiënter te leren en betere resultaten te behalen.

Reviews puber bijles Nijmegen Arnhem
leren leren en plannen middelbare school

Dit zijn onze populairste schoolspullen voor de brugklas