Wat verandert er als je naar de middelbare school gaat?

Wat verandert er als je naar de middelbare school gaat?

Wat verandert er als je naar de middelbare school gaat?

Als je naar de brugklas gaat, veranderen er veel dingen. Speciaal voor jou hebben we de belangrijkste 8 veranderingen op een rijtje gezet met tips.

  • Boeken en spullen: Je krijgt een pakket boeken van school, die je moet gebruiken en netjes houden. Elke dag neem je je boeken, schriften en soms ook een laptop mee naar school en weer terug naar huis. Je moet zelf kaftpapier kopen om je boeken te beschermen. Zo herken je ook snel je eigen boeken. Je leest hier hoe je boeken kunt kaften.
  • Schoolspullen kopen: Je moet zelf schoolspullen voor de brugklas kopen zoals pennen, potloden, een geo driehoek, een speciale rekenmachine en een passer. Klik hier voor een boodschappenlijstje met alle schoolspullen die je moet kopen voor de brugklas.
  • Verschillende leraren: Voor elk vak krijg je een andere leraar. Dus niet meer één meester of juf voor alles. Iedere leraar is anders. Vind je een docent niet zo leuk? Dan heb je geluk, je hebt deze leraar maar voor één (of soms 2) vakken. Het is slim om een goede band op te bouwen met leraren, ook de minder leuke. Dit kun je doen door vragen te stellen tijdens de les en actief mee te doen. Dit is vooral handig als je een keer hulp nodig hebt van de leraar. Als een leraar jou aardig vindt en een goede leerling vindt doet deze waarschijnlijk meer moeite om jou te helpen als dat nodig is.
  • Lokalen wisselen: Op veel scholen ga je voor elke les naar een ander lokaal. Het is best lastig om de weg in de school goed te leren kennen. Kun je een lokaal niet vinden? Vraag het dan aan een leraar, de conciërge of een andere leerling. Kun je het lokaal niet vinden en ben je daardoor te laat? Geen zorgen, de eerste weken zullen leraren daar soepel omgaan met te laat komen als je het lokaal niet kunt vinden.
  • Lesrooster: Je krijgt een lesrooster waarop je kunt zien welke lessen je hebt en waar je moet zijn. Je kunt online kijken hoe laat je moet beginnen en vrij bent, welke lessen je hebt en ik welke lokalen.
  • Groter gebouw: Het schoolgebouw is vaak veel groter en je moet misschien verder reizen, bijvoorbeeld met de fiets of de bus. Oefen de route naar school een keertje in de zomervakantie! Kijk ook hoe lang het echt duurt om naar school te reizen.
  • Meer huiswerk: Je krijgt meer huiswerk en moet dit zelf bijhouden in je agenda. Hiervoor kun je het beste een planagenda gebruiken, bijvoorbeeld de Slimme planagenda uit onze webshop. Daarmee kun je makkelijk een overzichtelijke planning maken.
  • Nieuwe klasgenoten: Je komt in een klas met veel nieuwe kinderen die je nog niet kent. Dit is in het begin even spannend. Bedenk dan dat iedereen het hartstikke spannend vindt! Maak gewoon een praatje met andere iemand die je aardig lijkt, bijvoorbeeld over de zomervakantie of de nieuwe school.

De beste start van de brugklas

Wil je jouw puber de beste start van de brugklas geven? Kies dan voor een brugklastraining (in Arnhem), het Brugklas Boost e-book en/of een pakket met schoolspullen voor de brugklas. Dit e-book staat boordevol handige tips en technieken om efficiënter te leren en betere resultaten te behalen.

Reviews puber bijles Nijmegen Arnhem
leren leren en plannen middelbare school

Dit zijn onze populairste schoolspullen voor de brugklas