Leren door te kijken – YouTube

Leren met youtube voor wiskunde, natuurkunde, biologie en scheikunde

Leren door te kijken – YouTube

Tijdens de uitleg in de les kan het best nog wel is zo zijn dat je alsnog de stof niet helemaal begrijpt. Vaak helpt het dan al goed om samen met je medeleerlingen aan de slag te gaan of de docent nog extra één op één voor meer uitleg te vragen. Als je dan nog steeds moeite hebt met de stof staan er ook een heel veel handige video’s online op YouTube. 

Wiskunde leren op YouTube

Een ontzettend goed YouTube kanaal is Math with Menno, op dit YouTube kanaal staan meer dan 1000 video’s met uitleg over bijna alle wiskundestof. Dit YouTube kanaal is met name gericht op HAVO en VWO leerlingen, maar ook voor de lagere niveaus kun je vaak bij Menno terecht. Een ander goed kanaal is WiskundeAcademie. Ook op dit YouTube kanaal is een hoop uitleg te vinden. Kom je er dan nog echt niet uit? Dan kun je ook nog bij 24Math terecht. Nico’s channel is vooral gericht op de bovenbouw van het HAVO en VWO. Aan Nico’s kanaal zit ook nog een handige online examentrainer voor wiskunde B gekoppeld!

Natuurkunde leren op YouTube

Ook voor natuurkunde kun je op YouTube een hoop vinden. Een van mijn favoriete YouTube kanalen is PhysicsPlace. Helaas heeft dit account niet heel veel video’s, maar vrees niet, er is meer! Van dezelfde channel als PhysicsPlace is er ook Meneer Wietsma Natuurkunde. Deze docent heeft meer dan 200 video’s op zijn channel die geschikt zijn voor VMBO-GL, TL, HAVO en VWO. Een ander behulpzame channel is WATT!? Natuurkunde. Ook hier zijn een hoop handige video’s te vinden. 

Scheikunde leren op YouTube

De channel die mij door mijn scheikunde jaren heeft gesleept is Scheikundelessen. Dit YouTube kanaal focust zich op de scheikunde theorie van VMBO, HAVO en VWO. Met korte video’s van maximaal 15 minuten blinkt dit kanaal uit. Een ander kanaal met duidelijke uitleg is Wouter Renkema. Op dit kanaal zijn ook oefeningen te vinden. Super handig dus. 

Biologie leren op YouTube

Voor alle niveaus, behalve het VWO, kun je terecht bij Biologie met Joost. Vrees niet VWO leerlingen, Joost heeft nog een ander kanaal, speciaal bedoelt voor het VWO; namelijk Your Biology NL. Samen hebben deze 2 kanalen meer dan 700 video’s. Geen YouTube channel maar een website dit keer. Een ontzettend handige website met allemaal opdrachten, animaties en uitleg voor biologie is BiologiePagina. Deze pagina is goed voor alle leerlingen vanaf VMBO 1 tot aan VWO 6. Er staan ook handige examentrainers op!

Hopelijk kan je met al deze handige YouTube channels uit de voeten. Succes met leren voor je toets!

Wiskunde:

https://www.youtube.com/c/MathwithMenno
https://www.youtube.com/user/WiskundeAcademie
https://www.youtube.com/c/24math

Natuurkunde:

https://www.youtube.com/c/PhysicsPlace
https://www.youtube.com/c/MeneerWietsma
https://www.youtube.com/c/CLDNatuurkunde

Scheikunde:

https://www.youtube.com/c/scheikundelessen
https://www.youtube.com/c/WouterRenkema

Biologie:

https://www.youtube.com/c/BiologiemetJoost/about
https://www.youtube.com/c/YourBiologyNL
https://biologiepagina.nl/