Sinterklaas vieren met pubers

Sinterklaasavond met tieners pakjesavond vieren met pubers

Sinterklaas vieren met pubers

Ze geloven al jaren niet meer in Sinterklaas, maar ‘t is zo gezellig! Maak van Sinterklaasavond een gezellige avond voor ‘t hele gezin inclusief de pubers.

Samen vieren, samen organiseren

Betrek jouw pubers bij het organiseren van pakjesavond. Wat vinden zij leuk en wat willen zij regelen, maken of doen? Wie zorgt er voor de boodschappen, hapjes, muziek playlist en cadeautjes? Welk budget vinden ze redelijk en welke afspraken moeten er gemaakt worden? Zo maak je van deze pakjesavond een gezamenlijk project.

Een ouderwets verlanglijstje

Laat jouw pubers een verlanglijstje maken. Geef hierbij duidelijke richtlijnen mee over het budget en eventueel ook over het minimale en maximale aantal cadeautjes op het verlanglijstje. Daarnaast is het fijn als ze zowel leuke als nuttige cadeautjes op het verlanglijstje zetten. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat er niets boven de €20 op het verlanglijstje mag staan en minimaal twee nuttige cadeautjes. Bijvoorbeeld slimme schoolspullen, huissokken of een warme muts voor de winter.

Lootjes trekken met surprises en/of gedichten

Heb je creatieve pubers? Dan worden surprises en gedichten voor Sinterklaas gewaardeerd. Het is erg leuk om jouw tiener de verantwoordelijkheid te geven over het kopen van een cadeautje, maken van surprise én schrijven van een gedicht. Is dat wat veel? Kies dan voor ofwel een gedicht, ofwel een surprise. Om teleurstelling te voorkomen is het handig om goede afspraken te maken over de minimale vereisten van het gedicht en/of de surprise.

Lootjes trekken met cadeautjes

Liever geen poespas of is iedereen druk met andere dingen? Trek dan lootjes met het gezin en koop een cadeautje voor elkaar. Je kunt cadeautjes uitpakken goed combineren met een spelletjes avond. De winnaar mag (één van) zijn/haar cadeautjes uitpakken.

Combineer ‘t met lekker eten!

Pubers houden van eten. En pubers houden van gourmetten. 4 of 5 december is het de perfecte avond om het gourmetstel weer eens uit de garage te toveren. Betrek ook hier jouw pubers bij. Wie doet er boodschappen, snijdt de groenten, rolt de gehaktballetjes en regelt het verlengsnoer?