Leren voor wiskunde

leren voor wiskundetoets

Leren voor wiskunde

Wiskunde kan soms een lastig vak zijn om onder de knie te krijgen. Veel leerlingen hebben moeite met het begrijpen van formules, het onthouden van stappen en het toepassen van de formules. Gelukkig hebben we tips voor je die je kunt gebruiken om te leren voor wiskunde.

1. Maak een planning

Als je begint met leren, is het handig om een planning te maken. Hierin kun je opnemen welke onderwerpen je moet leren en hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt. Door een planning te maken, kun je ervoor zorgen dat je alle onderwerpen op tijd hebt doorgenomen. En je hebt dan een overzichtelijk schema zodat je weet wat er nog moet gebeuren.

2. Extra uitleg 

Zorg voor extra uitleg zodat je de stof beter begrijpt. Je kunt hiervoor natuurlijk bij jouw docent aankloppen maar je kunt ook online meer uitleg vinden. Ken je de website Wiskunde.net al? Daar heb je toegang tot meer dan 9.000 video’s met uitgewerkte opdrachten uit jouw boek. Deze website kost 3 euro per maand en vinden wij écht een aanrader. Check de kortingscode die we voor je hebben geregeld onderaan dit blog!

3. Oefen lekker veel

Door veel te oefenen, kun je ervoor zorgen dat je de stof beter begrijpt en dat je de formules en regels beter onthoudt. Maak daarvoor gebruik van oefenopgaven of uitgebreide oefeningen in je wiskunde boek. Herhaal belangrijke stappen, regels en formules tot je deze helemaal begrijpt. Gebruik ook oefentoetsen. (die kun je trouwens ook vinden op wiskunde.net!)

4. Werk samen

Werk samen met klasgenoten om de stof te oefenen. Zo kun je de stof aan elkaar uitleggen en samenwerken. Motiveer elkaar om goed aan de slag te gaan en help elkaar waar nodig. Weten jullie beide het antwoord niet? Dan heb je een mooie vraag om samen voor te leggen aan de docent. 

5. Maak een formule samenvatting 

Verwerk alle formules en regels in een formule samenvatting. Zo kan je deze gemakkelijk herhalen en heb je alles bij de hand als je het nodig hebt. Het kan ook helpen om de formules in eigen woorden te noteren. Dit kan helpen om de informatie beter te onthouden en te begrijpen. Daarnaast helpt het voorbeeld om tijdens de toets de formule goed toe te passen. 

6. Werk netjes 

Probeer tijdens de toets zo duidelijk mogelijk te zijn. Schrijf netjes, maak gebruik van tussenstappen en gebruik juiste notaties. Dit zorgt voor een beter beeld voor de docent bij het nakijken. Ook heb je op deze manier zelf een beter inzicht in je eigen werk. Zo maak je het voor jezelf makkelijker om te controleren of je antwoorden kloppen. Oefen dit ook tijdens het maken van oefentoetsen! 

Met deze tips kun jij je goed voorbereiden op de wiskundetoets. Vergeet niet om op tijd te beginnen, veel te oefenen en tijdens de toets netjes te werken. Veel succes met jouw volgende wiskundetoets!

Omdat wij fan zijn van Wiskunde.net hebben een speciaal voor jullie een samenwerking! Je kunt nu in onze webshop het Digitaal wiskunde abonnement bestellen met een gratis Formule samenvatting om te printen.

Nog meer leermethodes

Maak jouw eigen plan en kies uit meer dan 30 leermethodes met het Leer slim leren e-book. Je krijgt 15 downloads om slim mee te leren en voor een extra portie motivatie. Dus: ga zelf slim aan de slag met het Leer slim leren e-book van pUber!

Dit zijn onze motiverende schoolspullen