Hoe kies ik een goede examentraining?

Welke examentraining is goed?

Hoe kies ik een goede examentraining?

Is het een goed idee om een examentraining te volgen ter voorbereiding van de eindexamens? Misschien wel. Maar je hoeft jouw agenda niet volledig te blokken om ieder weekend een andere examentraining te volgen. Met ons blog ontdek je welke examentraining geschikt is voor jou. Zo volg je niet onnodig veel examentrainingen maar wel precies de examentrainingen die handig zijn voor jou. Daarnaast geven we je ook advies om een goede examentraining te kiezen.

Welke examentraining moet ik kiezen?

Wil je vakinhoudelijke uitleg voor één of twee lastige vakken? Dan is een examentraining perfect voor jou. Wil je een goed plan van aanpak maken voor het leren voor de examens? Dan is een Slim leren voor de examens examentraining een goed idee. Of je nu een pro bent in uitstelgedrag of gewoon wat extra zelfvertrouwen wilt opbouwen, een examentraining is dé manier om jezelf voor te bereiden op die allesbepalende toets. Ook zorgt een goed plan van aanpak voor minder stress en goede cijfers.

Waar kun je een goede examentraining volgen?

Kies je voor vakinhoudelijke examentraining? Zoek dan een lokale kleine aanbieder, bijvoorbeeld een bedrijf dat ook bijlessen geeft bij jou in de buurt. Je kunt ook kiezen om wat verder te reizen voor een goede examentraining. Vaak zijn locaties goed bereikbaar vanaf het station. Ook zijn er online examentrainingen beschikbaar. Wij adviseren je om géén (digitale) examentraining te boeken bij een groot landelijk bedrijf.

Wanneer volg je een examentraining?

Maar wanneer is het nu het juiste moment om zo’n training te volgen? Simpelweg, zo vroeg mogelijk! Of je nu in het begin van het schooljaar bent of op het laatste nippertje voor de examens staat, een examentraining past altijd perfect in je studieplanning. Daarom zijn de examentrainingen van pUber bijles gepland in maart, april en begin mei en kun je deze nu al boeken!

Vakinhoudelijke examentraining

Een examentraining draait niet alleen om het begrijpen van de stof, maar ook om herhaling. Daarom wordt alle belangrijke stof tijdens een goede examentraining behandeld. Daarnaast oefen je vaak met het maken van een examentraining. Om nog meer tijd te hebben voor het uitleggen van de stof en het beantwoorden van vragen maak je bij de Wiskunde examentraining van pUber bijles zelfstandig voorafgaand aan de examentraining een proefexamen. Het examen wordt vervolgens gezamenlijk en uitgebreid nagekeken.

Check of de examentraining door ervaren begeleiders wordt gegeven!

Lees de informatie op de website van de aanbieder van de examentraining goed en kijk na of de examentraingen worden gegeven door ervaren begeleiders. Bij pUber Bijles staan allen examentrainers met ruime ervaring voor de groep die écht goed zijn in het vak.

Vorig jaar is 97% van onze leerlingen geslaagd!
Samen met Leren leren expert Michelle een goed plan van aanpak maken voor het leren voor de examens?
Meld je dan aan voor de Slim leren voor de examens examentraining!