Welke leermethodes zijn er?
15 april 2024 2024-02-11 23:33Welke leermethodes zijn er?
Welke leermethodes zijn er?
Als je wilt leren, zijn er talloze methoden en technieken die je kunt gebruiken om de stof beter te begrijpen en te onthouden. Of je nu voor een toets studeert, een nieuw vak leert of jezelf wilt bijscholen, het is belangrijk om een leermethode te vinden die bij jou past. Hieronder vind je een overzicht van verschillende leermethodes die je kunt uitproberen.
3 basis leermethodes
1. Slimme schematische samenvatting
Een slimme schematische samenvatting is een overzichtelijke en gestructureerde samenvatting van de leerstof. Dus geen lang verhaal maar met steekwoorden, korte zinnetjes, opsommingen en pijltjes. Maak een schema door jouw A4 schrift of blad liggend te gebruiken en te verdelen in 3 vakken. In het eerste vak schrijf je de feiten. In de het twede vak leg je uit wat wat het feit betekent of welke stappen je moet zetten om het toe te passen. In de 3e kolom zet een je een voorbeeld(zin). Door de stof op een schematische manier weer te geven, kun je verbanden leggen en de informatie beter begrijpen.
Je kunt schema’s voor de Slimme samenvatting downloaden bij het Leer slim leren e-book of los bestellen in onze webshop.
2. Slimme, uitgebreide mindmap
Een slimme, uitgebreide mindmap is een visueel diagram waarin je de belangrijkste concepten en onderwerpen van de leerstof op een creatieve en gestructureerde manier weergeeft. Door gebruik te maken van kleuren, symbolen en verbindingslijnen kun je de informatie beter visualiseren en onthouden.
3. Flitskaartjes
Flitskaartjes zijn kleine kaartjes waarop je belangrijke informatie schrijft die je wilt leren. Je kunt bijvoorbeeld begrippen, definities of jaartallen op de kaartjes zetten en deze vervolgens gebruiken om de informatie te herhalen en te testen.
Andere actieve leermethodes
Naast de basis leermethodes zijn er nog talloze andere leermethodes die je kunt uitproberen:
– Uitlegvideo’s kijken: Video’s waarin de leerstof op een duidelijke en gestructureerde manier wordt uitgelegd.
– Leitnermethode: Een methode waarbij je flitskaartjes gebruikt en deze verdeelt in verschillende stapels op basis van hoe goed je de informatie kent.
– Uitleggen aan iemand anders: Door de stof aan iemand anders uit te leggen, versterk je je eigen begrip en onthoud je de informatie beter.
Tot 80% meer leren in dezelfde tijd
Maak jouw eigen plan en kies uit meer dan 30 leermethodes met het Leer slim leren e-book. Je krijgt 15 downloads om slim mee te leren en voor een extra portie motivatie. Dus: ga zelf slim aan de slag met het Leer slim leren e-book van pUber!
Met deze leermethodes kun je op een slimme en effectieve manier leren, zodat je het maximale uit je studietijd kunt halen. Experimenteer met verschillende methodes en ontdek welke het beste werkt voor jou!