Slim lezen

Slim lezen coaching

Begrijpend lezen bijles, maar dan écht slim

Hallo ouder,

Vindt jouw puber begrijpend lezen lastig? Worden er tijdens toetsen veel slordige leesfouten gemaakt, teksten niet begrepen of worden vragen verkeerd geïnterpreteerd? Dan is het tijd om beter te leren begrijpend lezen. En dat kan met een Slim lezen coach.

Begrijpend lezen is niet alleen belangrijk bij Nederlands en leestoetsen maar heeft een negatieve invloed op alle vakken en resultaten. 

Slim leren coaching is handig voor alle leerlingen, maar zeker ook voor leerlingen met Dyslexie. Hier passen wij onze werkwijze en het talentenplan op aan! Voor Slim lezen coaching zijn alle leerlingen op het voorgezet onderwijs en uit groep 7 en 8 welkom!

Het perfecte antwoord….

….op de verkeerde vraag!

Om focus te vinden op de pagina vinden veel leerlingen het fijn om een leesliniaal te gebruiken. Voor leerlingen die last hebben van visuele stress, zoals dansende letters en woorden, hebben wij gekleurde leeslinialen in onze Slim leren shop. Tijdens Slim lezen coaching kan het gebruik maken van een leesliniaal natuurlijk worden uitgeprobeerd.

Slim lezen is begrijpend lezen bijles op een persoonlijke manier, aangepast op de kennis en kunde van jouw puber. Een bijles duurt altijd 1,5 uur omdat dit de grootste effectiviteit heeft. We werken in 3 blokken van een half uur voor optimale concentratie van het puberbrein en informatie opname. Aan ‘t einde van de bijles bespreken we hoe de leerling zelfstandig aan de slag kan gaan zodat ook deze tijd goed wordt benut. Tussendoor extra oefenen moet niet, maar helpt natuurlijk wel!

Bijles aan huis in Arnhem, Nijmegen en omgeving:

Bijles aan huis in de regio Arnhem: Arnhem Noord, Arnhem Zuid, Arnhem Schuytgraaf, Schaarsbergen, Velp, Elst, Huissen, Rozendaal, Driel, Heteren en Oosterbeek
Bijles aan huis in de regio Nijmegen: Nijmegen, Lent, Wijchen, Beuningen, Weurt, Oosterhout en Berg & dal.

Online bijles & coaching

Online bijles: Overal, gewoon vanuit huis of school, bijvoorbeeld tijdens een tussenuur. Doordat we nog flexibeler kunnen plannen met digitale bijles is dit ook een goede optie voor last-minute hulp en leerlingen met een drukke agenda.

We weten dat digitale, klassikale les niet altijd even goed werkt. Gelukkig werkt één op één bijles en coaching wél goed digitaal. Tijdens de bijlessen is er namelijk alle tijd voor extra uitleg en vragen stellen. Digitale bijles is ook handig om te plannen in een tussenuur!

Intakegesprek + mini bijles – Gratis & vrijblijvend

Een intakegesprek duurt anderhalf uur en bestaat uit 2 delen. Een uur samen met jou, jouw zoon/dochter en Michelle om kennis te maken. Ook maken we een start met het talentenplan. Dit is een persoonlijk plan van aanpak om doelgericht te werken.

Ook krijgt jouw puber een half uur een mini bijles voor een goede start en indruk. Indien deze bijles met Michelle is vindt deze direct na de intake plaats. Als een andere coach beter is in het vak plannen we een proefles in met de vakexpert. 

Hé puber,

Vind jij snappen wat je leest en vragen beantwoorden over een tekst lastig? Maak je ook bij andere vakken dan Nederlands leesfouten bij toetsvragen? Leer goed begrijpend lezen samen met jouw Slim lezen coach, dat is niet alleen handig voor Nederlands maar voor alle andere vakken dus!  

Samen gaan we aan de slag met slim lezen, dus begrijpen wat je leest. We oefenen met teksten, het beantwoorden van vragen over teksten en het lezen en begrijpen van vragen, ook van andere vakken. Zo wordt lezen, leren en het maken van toetsen makkelijker en dus leuker. Heb jij al een idee waar je graag samen mee wil oefenen? Wij komen je graag helpen!